2022-05-15 Zuid Holland (115 foto's)
29 vogelsoorten gespot

Genoeg

De afgelopen weken zijn we niet veel aan het vogelen geweest.
Dat had verschillende oorzaken. We hadden soms andere verplichtingen, het weer werkte niet altijd mee, en ook de gezondheid speelde parten.
Nadat Oscar een tijdje futloos was door een keelontsteking nam Jolanda het stokje over doordat ze last kreeg van bronchitis.
Met een antibioticakuur werd dit gelukkig verholpen.

Al met al heeft dat er dus voor gezorgd dat we geen zin/energie hadden om ergens een uitgebreide wandeling te maken.
Maar het blijft toch wel kriebelen en dus maken we foto's in de tuin en tijdens wandelingen in de wijk.
Ook brengen we een bezoekje aan het Zaans Rietveld. Niet voor een hele wandeling maar voor een spotvogel. Die is nieuw voor de ZR-lijst.
In eerste instantie vinden we (lees hoort Jolanda) hem niet en daarom lopen we een klein stukje door naar het scherm en zetten daar wat vogels op de foto.
Gelukkig hoort Jolanda de spotvogel wel als we weer teruglopen naar de fiets en krijgen we met wat geduld de vogel zodanig op de foto dat we er onze soortenfoto mee verbeteren.

Op de laatst dag van deze maand gaan we ook nog even naar het bedrijventerrein waar we vorig jaar de lachebekjes op de foto hebben gezet.
Gelukkig vinden we ze nu weer. Het zijn er wel een heel stuk minder helaas.
Op een ander veld op het bedrijventerrein heeft Jolanda vorig jaar nog een orchissoort gevonden en daar gaan we ook even kijken.
Van dit hondskruid vinden we er best wel een aantal.

Per uitstapje waren er niet zoveel waarnemingen/foto's, maar bij elkaar hebben we vanaf 15 mei tot en met 31 mei genoeg foto's verzameld om een pagina te vullen.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)


15-5-2022

22-5-2022

23-5-2022

24-5-2022

27-5-2022

30-5-2022

31-5-2022