2021-04-13 Zaans Rietveld (114 foto's)
45 vogelsoorten gespot

Zomerkleed

Bij het opvoeren bij waarneming.nl van de soorten van 3 april bij de Zevenhuizerplas zie ik dat er in een ander deel van de plas 2 kuifduikers zijn gemeld waarvan er 1 in zomerkleed en 1 bijna in zomerkleed.
Uit het commentaar dat bij sommige waarnemingen staat blijkt dat de vogels regelmatig zo dichtbij komen dat er beeldvullende foto's gemaakt kunnen worden.
Een beeldvullende kuifduiker in zomerkleed zal zeker de soortenfoto verbeteren en daarom ga ik op dinsdag 13 april weer naar de Zevenhuizerplas.

Helaas voor mij zitten de vogels niet op de plek waar de prachtplaatjes werden gemaakt en dus wandel ik een stukje langs de plas tot ik ze vind.
Ze zitten op dat moment op redelijke afstand maar langzaam aan komen ze dichterbij.
Doordat er nogal wat hondenuitlaters langs het pad lopen, zowel met aangelijnde als loslopende honden (wat daar is toegestaan), komen ze echter niet zo dichtbij dat ze beeldvullend geplaat kunnen worden.
Omdat ik een 800mm lens gebruik kan ik gelukkig toch zodanig uitsnijden dat ik de soortenfoto kan verbeteren.

En hoe mooi kuifduikers in zomerkleed en bijna zomerkleed ook zijn, met de 9 foto's ervan maak ik geen pagina en daarom ga ik na de lunch nog een rondje Zaans Rietveld doen waarbij ik nog 44 soorten scoor.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de fietstocht)


Zevenhuizerplas

Zaans Rietveld