2023-08-11 Groene Jonker (213 foto's)
54 vogelsoorten gespot

Erg lang

Na een erg lange reparatieperiode (2,5 maand) kunnen we op 22 juli eindelijk de auto weer ophalen bij de schadehersteller.
Helaas zijn we dan nog niet helemaal gevrijwaard van schade want op 26 juli slaat bij een hevige onweersbui de bliksem in in ons huizenblok.
Bij ons gaan er daardoor wat netwerkcomponenten en een tv kapot.
Vergeleken met onze buren hebben wij maar heel weinig schade want zij hebben o.a. schade aan hun cv-installatie, de zonnepanelenomvormer en de zonnepanelen zelf.
Onze schade is gelukkig vrij snel hersteld met wat bestellingen bij een winkel met een blauw logo en een bijdrage van de verzekering.

En op 11 augustus is het mooie weer gelukkig ook hersteld en daarom gaan we, met onze eigen auto, naar de Groene Jonker.
Daar worden al een paar dagen een flink aantal steltkluten gemeld en we vinden het wel leuk om die vogels met erg lange poten weer eens te zien.
Onze eerste kennismaking met deze soort hebben we ook in dit gebied gehad. Dat was in 2010.
Daarna hebben we ze hier ook in 2011, 2014, 2017 en 2021 gezien.

Omdat het lekker zonnig is besluiten we om allebei met de 1.4 extender erop te fotograferen waardoor we 700mm lenzen hebben.
Voor Jolanda is het de eerste keer dat ze met een extender werkt en ze vind dat best spannend. Maar het gaat haar gelukkig erg goed af.
Het verlies aan lichtopbrengst door de extender is met dit licht gelukkig geen probleem.
Die erg lange lenzen zijn in dit gebied wel prettig omdat er op een hoop plaatsen een flinke rietkraag tussen het wandelpad en het water zit waardoor de vogels wat ver weg zitten.
In verband met dat riet heeft de gebiedsbeheerder ook een paar bankjes van erg lange poten voorzien waardoor ze hoog staan en je over het riet kunt kijken en fotograferen.
(helaas zijn we vergeten een foto van zo een bankje te maken. sorry)

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)