2016-02-24 Zuid Holland (44 foto's)
24 vogelsoorten gespot

Halfje wit.

Op woensdag 24 februari rijdt Oscar 's morgens eerst op en neer naar Heumen (bij Nijmegen). Hier zit het bedrijf Chipclean die gespecialiseerd is in reinigen en calibreren van camera's.
Vooral de camera van Jolanda heeft een reinigingsbeurt nodig. Niet omdat zij er zo slordig mee is, maar de constructie van haar toestel is minder stofdicht dan die van Oscar.
Het is een beetje zonde om alleen voor het reinigen 255 km te rijden, en daarom laat Oscar ook diverse lens-body combinatie's op elkaar calibreren.

Rond lunchtijd is hij weer thuis en na het nuttigen van de lunch gaan we nog een half dagje vogelen.
We beginnen in Alblasserdam waar in 2 verschillende bossen zeldzame taigaboomkruipers zitten.
De soort staat op onze levenslijst ondanks dat we hem nog nooit gezien hebben.
Dat zal ik even uitleggen. Wij hebben een ondersoort van de taigaboomkruiper gezien, nl de kortsnavelboomkruiper, en daardoor hebben we automatisch de soort op de lijst.
Maar we willen ook wel graag de soort zelf echt scoren.

In het eerste bos vinden wij en nog een paar andere vogelaars het beestje niet en daarom gaan we na een tijdje naar het tweede bos.
Daar komen we een vogelaar tegen die we een uur daarvoor ook in het eerste bos zagen en die meld dat hij de taigaboomkruiper gezien heeft, maar dat deze nu al een half uur buiten beeld is.
Na een uur heen en weer lopen en eigenlijk helemaal geen vogels zien of horen geven we het op en gaan we naar Sliedrecht.

Hier zit (net als in Berkel en Rodenrijs) een witoogeend en deze vinden we gelukkig wel.

Vandaag was wit de hoofdkleur van de wenssoorten want een typerend kenmerk van de taigaboomkruiper is een vrijwel witte onderkant.
Het half dagje vogelen levert ons zogezegd dus een halfje wit op.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de autorit)