2023-05-29 Zouweboezem (308 foto's)
49 vogelsoorten gespot

Anders dan anders

Op 29 mei, 2e pinksterdag, gaan we, met een leenauto, naar Zouweboezem. Lekker wandelen en natuurlijk zwarte sterns spotten en purperreigers.
Net als vorig jaar is de purperreiger de 2e vogelsoort die we in het gebied spotten en ook nu hebben we de zwarte stern in de camera voor we bij de vlonder zijn.

Van beide soorten zien we meerdere exemplaren. Dat is in dit gebied gelukkig traditie. Ook traditioneel is het spotten van een koekoek hier, maar die traditie verbreken we deze wandeling.
We horen er wel ver weg 1 roepen, maar daar blijft het bij.

Sinds vorig jaar is er nog iets anders dan anders. Er zijn extra wandelmogelijkheden gemaakt.
Voorgaande jaren liepen we nog wel eens over een soort van runderpaadje een stukje het gebied in en daar blijkt nu een heus wandelpad aangelegd te zijn met nog een zijaftakking ook.
We realiseren ons dat omdat we daar een andere vogelaar zien lopen. Omdat we niet zeker weten waar we nu uit gaan komen lopen we weer terug naar het 'hoofd'pad en nuttigen daar op een bankje eerst onze lunch.
Als we na de lunch onze normale route weer vervolgen zien we dat daar de zijaftakking ook weer op uitkomt en via googlemaps kunnen we thuis ook terugzien hoe het bovengenoemde wandelpad verder loopt.
Misschien iets voor volgend jaar.

Als we bijna rond gelopen zijn komen we bij een bankje waar we vorig jaar een grauwe vliegenvanger hebben gespot en daarom kijken we daar even extra goed rond.
Dat levert alleen maar de zoveelste tjiftjaf op en daarom lopen we door. Na nog geen 10 stappen zien we een vogel op een 'verboden toegang' slagboom zitten: grauwe vliegenvanger.
Hij zit er dus toch.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling)


Langs de Lek

Zouweboezem

Langs de Lek