2014-05-14 Zouweboezem (89 foto's)
36 vogelsoorten gespot

In het water

In augustus 2010 hebben wij een wandeling gemaakt in het gebied Zouweboezem. Die wandeling viel toen redelijk in het water, want ongeveer op driekwart kregen we een hoosbui op ons hoofd.

Vandaag, 14 mei, gaan we weer naar dit gebied, en met die natte herrinering in ons hoofd, parkeren we de auto nu een heel stuk dichterbij het uiteindelijk doel:
een rietmoeras waar zwarte sterns in het water broeden. Nou ja, op kleine kunstmatige eilandjes die in het water liggen.

Vanaf een vlonder hebben we een mooi uitzicht op de diverse broedeilandjes en tijdens onze aanwezigheid zien we tot twee keer toe een paring. Erg leuk.
Terwijl we daar naar aan het kijken zijn begint het zachtjes te regenen. Gelukkig stopt dat na een minuut of tien weer.

Wij vervolgen na een tijd onze wandeling en lopen over een plankenpad, die in het water gebouwd is, nog verder het boezemgebied in.
Daar zien we op een gegeven moment een bruine kiekendief vliegen die prachtig afsteekt tegen de donkere lucht.
Dat levert een mooi contrast op, maar uit die donkere lucht begint het ook weer te regenen. Nu iets serieuzer dan de eerste keer.
We besluiten daarom om de paraplus te voorschijn te halen en dat is geen moment te vroeg. Vlak daarna barst een hevig noodweer los, inclusief onweer.

Het is slechts 10 minuten lopen naar de auto, maar als we daar aankomen zijn we gedeeltelijk doorweekt.
De camera's en lenzen (en ons bovenlijf) zijn gelukkig droog gebleven onder de paraplus, maar de wandeling is, net als in 2010, in het water gevallen.

Als we thuis weer droge spullen hebben aangetrokken breekt gelukkig de zon weer door, en zetten we nog wat tuinsoorten op de foto.

Op 15-5 rijden we na het werk in Vrouwenakker over het water van de Amstel en zien onze eerste huiszwaluwen van 2014.
We parkeren de auto en zetten deze nieuwe jaarlijstsoort in een aangenaam zonnetje, samen met nog wat langsvliegende soorten, op de foto. En op deze pagina.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling)


Zouweboezem

Achtertuin

Vrouwenakker