2022-04-26 Zevenhuizerplas (222 foto's)
48 vogelsoorten gespot

And then there were two

Op dinsdag 26 april gaan we naar de Zevenhuizerplas.
Als we de auto geparkeerd hebben zeg ik tegen Jolanda dat er de laatste paar dagen (on)regelmatig een groene specht werd gezien op het grasveld naast de parkeerplekken.
Nadat we alle apparatuur omgehangen hebben richt Jolanda haar verrekijker op dat grasveld en zegt 'ik heb een groene specht in beeld'. Dat is snel.

Na het maken van de nodige fotos lopen we door naar het kleine plasje waar de laatste paar dagen (on)regelmatig een kwak gezien werd. Helaas kan Jolanda hier niet de magische woorden herhalen.
Wel ziet ze een roerdomp overvliegen die vlakbij land, maar jammer genoeg te snel in het riet verdwijnt.
Op de foto die Jolanda maakt is met enige fantasie en voorkennis een roerdomp tussen het riet te ontdekken, maar we vinden het niet genoeg om hem hier te plaatsen.

We gaan naar dit gebied omdat we graag baardmannetjes willen zien, en die zien we ook. In ieder geval Jolanda.
Op een gegeven moment zegt ze namelijk 'ik heb een baardmannetje in beeld'. Door de harde wind komen ze helaas niet lekker bovenin het riet zitten, dus een foto lukt niet.
Door die harde wind zien we sowieso weinig kleine zangvogels.

Op het verste deel van de wandeling is het idee om via een brug door een soort van middengebied terug te lopen. Bij die brug staat echter een hek met een bordje dat dat deel van het gebied is afgesloten ivm broedende vogels.
Nu moeten we kiezen of we min-of-meer dezelfde route terug lopen of doorlopen en een groot rondje maken. We kiezen voor het laatste ook al denken we dat we daardoor extra veel moeten lopen.
Later blijkt het eigenlijk helemaal niet zoveel uit te maken. De route die we nu lopen is zelfs iets korter.

Als we weer terug bij de auto zijn richt Jolanda haar verrekijker weer op het grasveld en zegt 'ik heb nu twee groene spechten in beeld'.
Wow dat hebben we nog nooit gezien. Een paartje groene spechten.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)