2021-08-11 Zevenhuizerplas (142 foto's)
41 vogelsoorten gespot

Back to the roots

Op woensdag 11 augustus ga ik naar de Zevenhuizerplas. Daar zitten 2 zeldzaamheden die ik graag op de foto wil zetten.
Omdat Jolanda er niet bij is kan ik helemaal back to the roots gaan zonder iets met wortels op de foto te zetten :)
Om vandaag op de foto te komen moet je vleugels hebben.

Aan het eind van de wandeling heb ik zowaar 2 zeldzaamheden op de foto, maar niet helemaal degene waar ik op hoopte.
Ik ging voornamelijk naar dit gebied om een foto te kunnen maken van de aanwezige waterrietzanger om daarmee hopelijk de soortenfoto te verbeteren.
Helaas laat die zich tijdens mijn aanwezigheid niet echt zien, dus een betere soortenfoto is niet gelukt.
De andere zeldzame soort waar ik voor ga is de steltkluut en daar zie ik er 6 van: 2 volwassen exemplaren en 4 jongen. Ik ben dus best tevreden.

Vlak voor het eind van de wandeling kom ik een paar mensen tegen die, waarschijnlijk door mijn fotospullen, denken dat ik verstand van vogels heb.
Hij vraagt aan mij of het mogelijk is dat hij een woudaap gezien heeft. Dat kan heel goed want dit gebied wordt juist door ons bezocht ivm de aanwezigheid van die soort.
Als ik een stukje verderop over een plasje tuur zie ik aan de achterkant over de rietkraag een woudaap vliegen, dus hij heeft het goed gezien.
Ik loop snel naar de plek waar de woudaap in het riet is verdwenen en daar kom ik het stel weer tegen. Ik vertel hem dat hij het heel goed gezien heeft en hij is daar redelijk content mee.
Terwijl ik dat vertel vliegt de woudaap weer op en land een stuk verderop in de rietkraag waar hij zelfs omhoog komt om bovenin de rietstengels te gaan zitten.
Nu kan hij hem zelfs uitgebreid bestuderen en is hij helemaal blij.
Er zijn nog 2 vogelaars aanwezig die helemaal blij zijn want 1 daarvan had nog nooit een woudaap gezien.
En ik ben ook blij want ik heb toch twee zeldzame soorten in de camera zitten en ik heb een paar mensen gelukkig gemaakt.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)