2018-08-15 Zevenhuizerplas (87 foto's)
31 vogelsoorten gespot

De kleinste

Op woensdag 15 augustus staan wij op een relaxte tijd op. Dat doen we omdat Jolanda op dinsdagavond nog niet zeker weet of ze wel zin heeft om ergens te gaan vogelen.
Gelukkig heeft ze dat op woensdagochtend wel, maar ze wil niet te lang en niet te ver en daarom kiezen we voor een wandeling bij de Zevenhuizerplas.
We hopen daar een woudaap te kunnen scoren.

Met een prettig zonnetje vertrekken we richting de Zevenhuizerplas en we zijn onderweg stomverbaasd dat we in een fikse regenbui terecht komen.
Als we ter plaatse op het parkeerterrein aankomen moeten we zelfs een kwartier wachten voordat we droog de auto uit kunnen stappen. Dat zijn we niet meer gewend.

Helaas zien we bij het plasje nu helemaal Nederlands kleinste reigersoort niet. De vorige keren zagen we er nog een (te snel voor een foto) overvliegen.
Maar we zien wel een flink aantal exemplaren van Nederlands kleinste futensoort, namelijk de dodaars, en dat schattige vogeltje maakt een hoop goed.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)