2017-01-04 Zeeland (135 foto's)
49 vogelsoorten gespot

Nieuwjaarsduik

Op 1 januari staan wij netjes op tijd op, maar dit jaar niet om vogeltjes te gaan scoren.
We mogen op Nate en Kaeley (2 van onze kleinkinderen) passen, omdat dochterlief en schoonzoon mee gaan doen aan de nieuwjaarsduik in Scheveningen.

Daarom duiken wij samen, mbt vogelen, pas op 4 januari het nieuwe jaar in.
Uiteraard gaan we naar Zeeland.

Jolanda heeft een route uitgestippeld die ons wat bijzondere jaarsoorten kan opleveren als ze allemaal netjes op hun plek zitten.
We beginnen bij de flamingo's die er gelukkig wel zijn, maar een heel stuk verder langs de dijk dan waar wij in eerste instantie kijken, maar dat is met een minuutje autorijden zo verholpen.
Daarna zit het een tijdje tegen met de bijzondere jaarsoorten, maar we zien gelukkig genoeg gewone jaarsoorten.

Als we bij de plek komen waar we hopen een zeer zeldzame witkopgors aan de jaarlijst toe te voegen barst er een hevige bui los waarvoor we even in de auto blijven schuilen.
De bui trekt gelukkig door en als we daarna het dijkje op lopen, levert hij in ieder geval een leuk regenboogplaatje op.
We hoeven gelukkig niet zo ver het dijkje op (dat is met de straffe wind geen pretje), want er komt een groepje van 4 gorzen onze kant op vliegen en 1 daarvan is de witkopgors die even heel mooi gaat zitten.

Het is vandaag erg wisselvallig weer, want het ene moment zitten we in een stralend zonnetje naar vogels te kijken en het andere moment klettert de hagel op de auto.
Maar gelukkig vogelen we bijna alles vanuit de auto.
Behalve op de brouwersdam waar we voor een grote burgemeester op een hekje moeten gaan staan. Terwijl we de vogel, die leuk in zonlicht zit, op de foto zetten begint het een beetje te spetteren.
Nog voor we van het hekje gestapt zijn, zijn we kletsnat (nou ja de jassen dan) en hebben we onze eigen nieuwjaarsduik achter de rug.
Het is 10 minuten later weer droog, maar de zon is wel achter de wolken verdwenen en dat levert toch wat saaiere plaatjes op.

Op de route van Jolanda konden we 5 bijzondere jaarsoorten scoren. Daarvan zijn er 3 gelukt. Gelukkig kregen we een bonus in de vorm van de grote burgemeester.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de autorit)