2015-08-08 Zeeland (127 foto's)
49 vogelsoorten gespot waarvan 1 nieuwe soort: aziatische goudplevier

Reusachtig

Op 8 augustus gaan wij in Zeeland vogelen vanuit de auto en gebruiken daarbij de route die we gevolgd hebben met het bustripje op 7-2 met de VWG van Joost.
Bij de eerste plek waar we uitstappen zien we flamingo's. Een soort die we in februari ook hoopten te zien en toen misten.
Als we wat dichterbij komen en ze beter kunnen bekijken blijken het (helaas) chileense flamingo's te zijn. Ook leuk, maar net iets minder leuk.
Een kleine zilverreiger levert een hoera-momentje op bij Jolanda, want die staat vandaag op haar wensenlijst.

Een stukje verderop stappen wij weer uit en wandelen een beetje rond op voormalig verdedigingswerk de Schans. Dat levert een paar leuk soorten op.
We (lees Jolanda) hoort baardmannetjes en die komen ook even in beeld en tijdens het fotograferen van kneuen vliegen er een paar sterns over.
En niet zomaar sterns, nee reusachtige sterns. Hij is er zelfs naar vernoemd: de reuzenstern.
Voor Jolanda levert dit alweer een hoera-momentje op, want ook deze staat voor vandaag op haar wensenlijst.

Op de brouwersdam is het bijna zoeken naar een plek om de zee te kunnen zien. Het staat er vol met campers.
Nadat we bij de Stompe toren, waar we weer een ree spotten, hebben gekeken, rijden we door naar Westkapelle waar het hoofddoel voor vandaag zit.
Een zeer zeldzame Aziatische goudplevier, voor ons een nieuwe soort.

Als we op de lokatie aankomen zien we een hoop goudplevieren, maar die zitten voornamelijk in het gras en daardoor is de aziaat niet herkenbaar.
Een stukje verderop komen we Pim Wolf tegen die met een telescoop staat te kijken naar dezelfde groep.
Op onze vraag of hij de aziaat gespot heeft zegt hij dat hij in het gras tussen de andere plevieren zit en zo nu en dan zijn koppie optilt waarbij de oogstreep goed zichtbaar is.
Als er na een klein uurtje geen beweging lijkt te zijn besluiten we verder te gaan, maar we stoppen nog een keer om vanaf onze eerste plek te kijken.
Dan zien we aantal goudplevieren langs het water staan en op advies van Jolanda zetten we die eerst op de foto. Dat blijkt om meerdere redenen een goede keuze.
De eerste reden is dat ze al weer in het gras zitten voor we met de verrekijker hebben kunnen kijken.
De tweede reden is veel leuker, want bij het bekijken van de fotos thuis blijkt dat we reusachtig veel geluk hebben gehad, want een van die 'kant'vogels blijkt de aziaat te zijn.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de autorit)