2022-05-01 Zaans Rietveld (217 foto's)
52 vogelsoorten gespot

Van de ene verbazing in de andere

Op maandag 2 mei mogen we een dagje noodopvang zijn. Dat is erg leuk, maar ... de kleinkinderen worden om 7:00 al gebracht.
Daarom willen we op zondag 1 mei niet zo ver weg en niet zoveel lopen. Dus staan we op een normale tijd op en gaan we na het rustige ontbijt naar onze 'achtertuin' het Zaans Rietveld.

Vrij dichtbij de ingang van het gebied is een dag ervoor een beflijster gemeld en we vinden het wel leuk om die aan de gebiedslijst toe te kunnen voegen.
Helaas zien wij hem niet, dus we lopen lichtelijk teleurgesteld door en komen dan een wijkgenoot tegen die al op de terugweg naar huis is.
Na een praatje met hem lopen wij door en kijkt hij nog even op het veld waar wij iets eerder geen beflijster konden vinden.
We zijn erg verbaasd als hij vervolgens roept dat hij de beflijster in beeld heeft. Een deja-vu gevoel met Berkheide komt wel even boven.

Gelukkig kunnen we de beflijster dus toch toevoegen aan de gebiedslijst.
Een stuk verderop komen we verschillende zingende heggenmussen tegen en ook die zetten we natuurlijk op de foto.
Bij het opvoeren bij waarneming.nl komen we er achter dat ook die, toch redelijk algemene soort, nieuw is voor de gebiedslijst.
We zijn erg verbaasd dat we die soort hier dus al 15 jaar niet op de foto hebben kunnen zetten.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de fietstocht)