2021-08-02 Zaans Rietveld (206 foto's)
46 vogelsoorten gespot

Na een vochtig weekend is het op maandag 2 augustus gelukkig droog. Tenminste volgens diverse weerapps.
Omdat we niet zo heel vaak in augustus in het Zaans Rietveld zijn geweest (alleen in 2008 en 2016) kiezen we dat als bestemming.
Als we bijna bij het parkeerterrein zijn zien we een regenboog en dat betekend dus dat er niet zo heel ver van ons vandaan een regenbui hangt.
Daar krijgen we inderdaad mee te maken, maar gelukkig is het maar een miezerbuitje.

Twee weken geleden spotte ik hier in de sloot langs het spoor een larvenhuidje van een groene glazenmaker en ik hoopte dat we vandaag mogelijk een imago zouden kunnen spotten.
Helaas is het nog niet echt lekker warm als we langs de sloot lopen en daardoor vliegen de libellen nog niet.
In de loop van de dag wordt het wel aangenaam warm, maar dan zijn wij in een ander deel van het gebied. Dus nog maar een keer terug dus als het mooi weer is.
Uiteraard heeft Jolanda weer een heel lijstje met planten opgesteld en daardoor doen we rustig aan en zijn we lekker een groot deel van de dag bezig in dit relatief kleine gebied.
Ondanks dat augustus meestal een vogelrustige maand is en we in een klein gebied lopen spotten we best wel een aardige hoeveelheid vogels.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de fietstocht)