2021-01-10 Zaans Rietveld (105 foto's)
35 vogelsoorten gespot

Fly-by

Op zondag 10 januari gaan we naar het Zaans Rietveld om te kijken of de daar aanwezige koereigers beter willen meewerken dan de sibtjaf van gisteren.
Gelukkig is dat wel zo, maar echt een fijne waarneming is het niet. We zien 2 (van de mogelijk 5) koereigers aan de andere kant van het gebied op- en wegvliegen.
We krijgen ze net aan herkenbaar op de foto, dus voor de jaarlijst tellen ze in ieder geval mee.

Onze teleurstelling is gelukkig maar van korte duur want we zien vrij snel een derde exemplaar die een stuk dichterbij en in prachtig licht aan het foerageren is.
Deze vogel is zelfs zo aardig om op korte afstand een fly-by te doen om daarna ook nog dichterbij te landen om uiteindelijk mooi zichtbaar een kikker te vangen.
Een stukje verderop zien we, weer aan de andere kant van het gebied, de kopjes van nog 2 koereigers. Of dat exemplaar 4 en 5 zijn, of mogelijk de 2 eerder weggevlogen en weer teruggekeerde exemplaren, dat weten we niet.
Ons doel voor vandaag, koereigers spotten, is in ieder geval volledig gehaald.
Gedurende de rest van de wandeling zien we nog twee keer een enkel exemplaar langsvliegen, maar dat is met vrij grote zekerheid dezelfde enkele als wij eerder in de fly-by hebben gezien.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de fietstocht)