2020-11-07 Zaans Rietveld (177 foto's)
43 vogelsoorten gespot

Door de rat(ten) besnuffeld

Voor zaterdag 31 oktober was het plan om een rondje Zaans Rietveld te doen.
Vanuit de deur wandelen en dan eerst naar het 'nieuwe' ijsvogelpad heen-en-terug en dan het standaard rondje.
Op die manier hebben we een leuke uitgebreide wandeling en we blijven dicht bij huis.

Dat plan wordt helaas ruw verstoord als Oscar vrijdagmiddag zijn computer aan zet. Die geeft een AHCI Port Device Error en start niet meer op.
Slik. Ondanks alle tips die google geeft mbt deze fout blijft zijn computer niet op willen starten.
De disk is in een dockingstation nog wel leesbaar in een andere computer, dus de conclusie is dat het moederbord van de computer de geest heeft gegeven.
Omdat Oscar zijn hoofd nu met andere zaken bezig is en omdat hij de fotos van een wandeling toch niet kan verwerken besluiten we om niet te gaan wandelen.

Op woensdag 4-11 wordt een nieuwe computer bezorgd en op vrijdag 6-11 is deze zover ingericht dat Oscar zijn hoofd weer helder is en daarom gaan we op zaterdag 7 november alsnog het uitgebreide rondje Zaans Rietveld doen.
Het voordeel van de hele weg wandelen (ipv een deel op de fiets) is dat je daardoor ook de soorten onderweg op de foto kunt zetten.
Als we uiteindelijk langs het, best wel volle, parkeerterrein van het Zaans Rietveld wandelen hebben we daardoor al aardig wat soorten in de camera zitten.
Nadat we heen-en-terug langs het ijsvogelpad gewandeld zijn waar we ook onze lunch genuttigd hebben beginnen we uiteindelijk aan het standaard rondje.
Terwijl we bij het vogelscherm de vogels staan te bekijken ziet Oscar in zijn ooghoek iets over de grond scharrelen.
We krijgen bezoek van een bijna handtamme bruine rat die zich niets van onze aanwezigheid aantrekt en zowat over onze schoenen loopt terwijl hij op zoek is naar iets eetbaars.
Het klinkt belachelijk, maar wij zijn deze wandeling dus echt wel door de rat besnuffeld.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling)