2020-09-16 Zaans Rietveld (123 foto's)
32 vogelsoorten gespot
1 nachtvlindersoort gespot waarvan 1 nieuwe soort: gewone gouduil

Jaarmarkt 2020

Normaal zouden we op deze woensdag, 16 september, naar de Alphense jaarmarkt gaan. Lekker slenteren langs de kraampjes. Hier en daar iets (al dan niet nuttigs) kopen.
En natuurlijk poffertjes eten. Dat is onze traditie bij de jaarmarkt.

Nu is er echter een ander normaal. En in dat andere normaal is er dit jaar geen jaarmarkt en werkt Jolanda thuis en moet ze een enkele keer naar kantoor.
Afgelopen maandag was zo een enkele keer. Dinsdag was ze weer 'gewoon' thuis en zat ze boven in een kamer te werken waar het, dankzij de nazomer, 27 graden werd.
De treinreis naar het werk op maandag en de lekker warme werkkamer op dinsdag zorgen ervoor dat Jolanda een beetje wil uitslapen op woensdag.

Na het wat latere ontbijt gaat ze nog even het centrum in om wat hobbyspullen bij te kopen en daar ziet ze een poffertjeskraampje.
Geheel in traditie van de jaarmarkt zegt ze 'doe mij maar een portie', en ze is blij verrast als ze hoort dat de portie gratis is en wordt aangeboden door de winkeliers van Alphen.
Aardig volk die winkeliers.

Na de lunch gaan we toch nog maar even vogelen in het Zaans Rietveld. Kijken of we de, inmiddels zes, koereigers kunnen vinden. Dat lukt net niet helemaal. We zien er 5, maar dat is ook een aardig aantal.
Na het rondje Zaans Rietveld fietsen we naar het ijsvogelpad. Dat is een stukje nieuwe natuur vlakbij het Zaans Rietveld.
Voor de natuur is het waarschijnlijk nog te nieuw want we zien er bijzonder weinig.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de fietstocht)


'Jaarmarkt'

Zaans Rietveld

Ijsvogelpad