2020-04-29 Zaans Rietveld (173 foto's)
47 vogelsoorten gespot

Kwartet

Net als 2 weken terug gaan we op Jolanda haar roostervrije dag een rondje Zaans Rietveld doen. We besluiten om het wandelrondje te doen.
We gaan op de fiets naar het parkeerterrein en zien daar meer autos staan dan we ooit hebben meegemaakt en daarom speurt Jolanda met de verrekijker(*) eerst het gebied af op te grote drukte.
Waar al de eigenaren van de auto's zijn weten we niet, maar ze wandelen (gelukkig voor ons) niet in het gebied rond.
(*)Oscar zijn verrekijker ligt nog bij Swarovski; ivm corona is de reparatie on-hold gezet.

Bij de boerderij op de hoek zien we de nodige zwaluwen vliegen en als we ze beter bekijken blijken het huis-, boeren- en gierzwaluwen te zijn.
Alleen de oeverzwaluw ontbreekt nu nog voor een kwartet. We besluiten om daarvoor straks nog even bij de oeverzwaluwwand te gaan kijken.

Bij de vogelwand komen we Martijn de Jong tegen die ons nog feliciteert met de tuinwaarneming van de grote vos. Hij is lichtelijk jaloers terwijl hij jarenlang de witoogeend als balkonsoort heeft gehad.
We praten (op afstand) even bij en daarna lopen wij verder.

Als we op driekwart van de wandeling zijn komen er 2 zwaluwen overvliegen die gelukkig een paar rondjes boven ons hoofd maken voor ze hard doorvliegen.
Vanaf de foto's zien we dat het oeverzwaluwen zijn en daarmee hebben we dus het kwartet compleet en hoeven we niet meer langs de oeverzwaluwwand.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de fietsrit)