2019-10-30 Zaans Rietveld (82 foto's)
33 vogelsoorten gespot

Nadat ik een paar dagen wat onderhoudsklusjes in en om het huis heb gedaan is het wel lekker om op woensdag weer wat vogeltjes op te gaan zoeken.
Gelukkig werkt het weer goed mee als ik 's morgens op de fiets stap om in het Zaans Rietveld een rondje te gaan wandelen.

Op de 'grote plas' is helaas (weer) niet zoveel te zien.
Als ik later een praatje maak met iemand die hier al 12 jaar zowat elke dag een rondje maakt om vogels te tellen hebben we het ook over de verandering van het gebied in de loop van de tijd.
Zoals hij het aangeeft: het waterpeil in de plas staat al jaren te hoog voor leuke groepen steltlopers en eromheen is het tegenwoordig meer het zoveelste hondenuitlaatgebied.
Honden zijn er overigens, mits aangelijnd, best welkom. Maar helaas laat het merendeel van de baasjes hun hond los rondlopen want 'het is toch een natuurgebied'.

Maar ondanks deze verandering is het nog wel een gebied waar je even een leuke wandeling kan maken als je de lat voor het aantal soorten niet te hoog legt.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de fietstocht)