2019-01-14 Zaans Rietveld (66 foto's)
29 vogelsoorten gespot

Na regen komt...

Voor ons gevoel heeft het het afgelopen weekend constant geregend. Dat is niet helemaal zo, maar het was niet droog genoeg om ergens lekker te gaan vogelen.
Op maandag schijnt de zon, en volgens buienradar blijft het tot een uur of 2 droog, dus ga ik naar het Zaans Rietveld.

Onderweg passeer een stuk water waarin ik o.a. 2x2 knobbelzwanen zie zwemmen. Omdat 2 van die knobbelzwanen hun veren mooi opgezet hebben stop ik even voor een foto.
Daardoor ben ik getuige van een vechtpartij tussen de 2 paartjes. Waarschijnlijk zijn de 2 die verjaagd worden de kinderen van de verjagers en wordt ze zo duidelijk gemaakt dat het tijd is om op eigen poten te gaan leven.

Als ik min-of-meer halverwege de wandeling ben blijkt dat buienradar niet helemaal klok kan kijken want ondanks dat het pas 11 uur is wordt het erg donker en begint het zelfs even serieus te regenen.
Dus na regen komt er nog meer regen. Het is maar een korte bui die snel voorbij trekt en doordat de zon weer doorbreekt zie ik een regenboog. Dat dan weer wel.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)