2015-07-26 Zaans Rietveld (125 foto's)
37 vogelsoorten gespot

Traditie

Het is al jaren een gewoonte van ons om in juli naar het Zaans Rietveld te gaan.
Door de zomerstorm was deze traditie bijna letterlijk in het water gevallen, maar gelukkig is het zondag een groot deel van de dag weer zomers weer.

Dus op zondag 26-7 gaan we op de fiets naar het Zaans Rietveld.
De plas is zo goed als leeg. Er zit bijna geen water in en er zitten zowat geen vogels, maar vandaag is ons voornaamste doel op die plek het goudknopje.
Een klein zeldzaam plantje dat in het Zaans Rietveld precies de biotoop heeft gevonden die het nodig heeft: omhoogborrelend zilt kwelwater.

Als we weer doorlopen komt er een purperreiger aanvliegen die vlak voor ons neus land, weer opvliegt, land en na nog wat schijnlandingen uiteindelijk toch maar doorvliegt.
Dit is het 3e jaar op rij dat we hier een purperreiger zien, en dat begint een leuke traditie te worden.

Na een leuke en zonnige wandeling moeten we in de achtertuin een afgebroken tak uit de boom verwijderen, want de storm is niet helemaal zonder gevolg gebleven.
Niet alleen de boom, maar ook de vogels hadden het zaterdag moeilijk met de weersomstandigheden zoals te zien is op de eerste vogelfoto van deze wandeling.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de fietsrit)