2014-07-19 Zaans Rietveld (107 foto's)
39 vogelsoorten gespot

Toyriding

Zoals eerder gemeld is het traditie dat we in juli in het Zaans Rietveld wandelen. Vorige week hebben we daarom een miniwandeling naar het vogelscherm gemaakt.
Aangezien het vandaag toch veel te warm wordt, om ergens uitgebreid te gaan wandelen, besluiten we om daarom maar lekker dicht bij huis te blijven en alsnog (of nog een keer) naar het Zaans Rietveld te gaan.

Er zijn in eerste instantie niet zo heel veel vogels in beeld, maar gelukkig wel de nodige vlinders en libellen.
Een paar keer proberen we een grote keizerlibel op de foto te zetten, maar deze libel blijkt toch steeds te snel voor ons te zijn.

Bij de zoveelste poging lukt het Oscar om een bewijsplaatje te maken en als we die 's middags opvoeren op waarneming.nl wordt deze gecorrigeerd naar een (zeldzame) groene glazenmaker.
Zo blijkt een bewijsplaatje toch zijn nut te hebben.
Later lezen we op het blog van Luuk Punt dat hij vandaag speciaal naar het Zaans Rietveld was gekomen om deze libellensoort te zoeken. Helaas is hem dat niet gelukt

Terwijl wij bezig zijn met libellen komt er een boer met tractor langs (die werkt ook met deze temperatuur gewoon door) gevolgd door een quad waarop zoonlief zit.
Leuk speelgoed denken wij, maar even later komt alleen de quad terugrijden met zoon voorop en de boer achterop. Het blijkt dus een nuttig vervoersmiddel te zijn zodat de boer niet een heel eind hoeft terug te lopen als hij zijn tractor ergens 'parkeert'.
Aan het eind van de wandeling zien we dat de boer niet discrimineert mbt zijn kinderen en de quad.

Op 16-6 stopten we voor het werk voor een beestje en gingen we na het werk naar de Bovenkerkerpolder om even 'uit te waaien'.
Op 17-7 hebben we dat ook gedaan en deze pagina begint met foto's van die dag.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling)


Voor en na het werk op 17-7

Zaans Rietveld