2016-07-30 Willeskop (180 foto's)
38 vogelsoorten gespot en 11 libellensoorten

Niets nieuws

Op zaterdag gaan we naar Limburg voor 2 nieuwe libellensoorten.
Als eerste beginnen we bij het plaatsje Paarlo in het Roerdal. Het doel hier is een gaffellibel.
Volgens Oscar een van de mooiste libellen die er is, maar dat kunnen we niet laten zien, want het lukt ons niet om er een te vinden.
We zien wel veel weidebeekjuffers, ontzettend veel weidebeekjuffers.

Waarschijnlijk vinden we hem niet omdat het weer een beetje tegenvalt (het is zwaar bewolkt en niet zo warm).
Het weer is ook de reden dat we ons afvragen of we door rijden naar de Sint Pietersberg voor doelsoort 2 of onze tijd aan iets anders (lees leukers) gaan besteden.
Het weer zelf neemt de beslissing doordat het gaat miezeren. We gaan dus terug.
(later zien we op waarneming.nl dat er 's middags wel een gaffellibel gevonden is waar prachtige foto's van gemaakt zijn. wij waren dus te vroeg daar of te vroeg weg)

Het plan was om 'thuis' een wandeling te gaan maken in de Groene Jonker, maar door een miscommunicatie met de navigatie moeten we 5 km omrijden en dat brengt ons op het idee om naar Willeskop te rijden.
Daar zitten ook libellen en misschien scoren we wel wat voor de jaarlijst is onze gedachte daarbij.

Zo slecht als het 's morgens ging, zo goed gaat het 's middags, want de eerste waarneming die we doen is zowaar een paardenbijter en die is nieuw voor de jaarlijst.
Helaas werkt ook hier het weer niet helemaal mee, want halverwege de wandeling begint het te regenen en daarom besluiten we om nu echt naar huis te gaan.

Als we 's avonds de waarnemingen opvoeren zien we o.a. de toch gespotte gaffellibel en ook meldingen van bandheidelibel.
Omdat we die toch graag op de jaarlijst willen hebben, zoeken we uit of het mogelijk is om daar zondag een hit-en-run naar te maken.
Dat is mogelijk, en daarom rijden we zondag naar een gebiedje waar we de ene na de andere bandheidelibel spotten.
Als we zeer tevreden naar de auto teruglopen begint het zachtjes te regenen, dat is dit weekend helaas wel de tendens bij de wandelingen.
Niet veel later veranderd het zachtjes regenen in een stortbui, maar daar hebben we in de auto minder last van.

Ondanks dat we voor de levenslijst niets nieuws hebben, hebben we toch lekker gescoord voor de jaarlijst.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)


Paarlo

Willeskop

Leijgraaf