2015-09-25 Westbroekse Zodden (120 foto's)
48 vogelsoorten gespot

(V/M)isarend

Via het blog van Paul van de Werken lezen we dat hij een paar dagen eerder heel mooi 2 visarenden voor de lens heeft gekregen.
Ook al hebben we dit jaar al een visarend gespot, toch gaan we op vrijdag naar dit voor ons nieuwe gebiedje vlak boven de Gagelpolder waar we op 22-8 waren.
Als we net zulke foto's kunnen maken als Paul, dan verbeteren we onze soortenfoto daar heel erg mee.

In eerste instantie zijn het voornamelijk muggen die we zien vliegen. Niet helemaal onze doelsoort.
Misschien komt het doordat het nog redelijk bewolkt is, maar tot onze teleurstelling komen de visarenden niet langs deze morgen. Misschien zijn ze al doorgetrokken.
Later lezen we op waarneming.nl dat er 's middags wel een overgevlogen is, dus ze zijn er nog wel. Voor ons waren het dus mis arenden.

Het gebied is verder niet zo heel erg spannend en we hebben het gevoel dat we niet zo veel gezien hebben (een onterecht gevoel, want bij elkaar hebben we er toch 28 soorten gezien) en daarom gaan we ook naar de hut bij Starrevaart.
Daar aangekomen zien we de nodige vogelaars bij het kleine plasje staan, dus we weten dat er ijsvogels gezien worden.
Vrij snel nadat we bij hun aansluiten zien we er in totaal 3 langskomen en we kunnen er een paar op de foto zetten.

In de hut is het bankje met de beste plekken vrij vol, maar gelukkig kan eerst Jolanda en later Oscar toch nog even aanschuiven.
Mogelijk is het toeval, maar de al aanwezige vogelaars hebben het op een gegeven moment over 'dat er de laatste tijd regelmatig een visarend hier komt buurten, maar dat die vandaag in ieder geval niet gezien is'.
Dus ook hier is het mis arend.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)


Westbroekse Zodden

Starrevaart