2015-08-03 Weerribben (122 foto's)
8 vogelsoorten gespot

Van maandag 27 juli t/m maandag 3 augustus gaan wij naar bungolawpark Lanka in Drente.
Vanuit dit bungalowpark, dat aan de zuidkant van het Dwingelderveld ligt, gaan we vogelen in de 3 noordelijke provicies Drente, Friesland en Groningen.

Vandaag, 3 augustus, zit ons weekje in Drente er weer op. Voor we naar huis rijden gaan we eerst nog even een stukje het Dwingelderveld op.
Kijken of we Adri goed begrepen hebben toen hij ons vertelde waar we mogelijk (zeer zeldzame) gladde slangen kunnen vinden.
Ivm de zeldzaamheid worden waarnemingen hiervan automatisch vervaagd, dus we kunnen niet via waarneming nakijken waar we moeten zijn.
Of we hebben hem toch niet goed begrepen of wij kijken niet goed of de slangen hielden zich verstopt, maar wij vinden ze niet.
Later zien we in het vogeldagboek van Adri dat hij ze zelf wel heeft gevonden

We rijden, net als op de heenreis, terug via de weerribben. We gaan in een ander deel van de weerribben kijken om voornamelijk libellen te spotten.
Oscar loopt met 2 cameras: 1 met macrolens voor waar dat kan en 1 met telelens voor waar dat moet.
Het is heet (30 plus) en met 2 cameras is het voor hem afzien, maar de resultaten van de macrolens zijn prachtig.

Onderweg naar huis schrikken we van het nieuws van de omgevallen kranen bij de Julianabrug in Alphen aan den Rijn.
Gelukkig zijn er geen menselijke slachtoffers. Wel is de hobbywinkel waar Jolanda regelmatig naar toe ging compleet ingestort.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)


Vooraf

De Weerribben