2015-07-27 Weerribben (100 foto's)
19 vogelsoorten gespot

Van maandag 27 juli t/m maandag 3 augustus gaan wij naar bungolawpark Lanka in Drente.
Vanuit dit bungalowpark, dat aan de zuidkant van het Dwingelderveld ligt, gaan we vogelen in de 3 noordelijke provicies Drente, Friesland en Groningen.

Op maandag 27 juli is er slecht weer voorspeld, dus we wachten thuis een beetje het weer af.
Als we op buienradar zien dat de buien Nederland lijken te verlaten pakken we de auto in en vertrekken naar het gebied de Weerribben.
Dit gebied, dat in Overrijssel ligt, is een mooie tussenstop om een wandeling te maken voor we in kunnen checken.
Als we daar aankomen blijkt dat de buien het land nog niet verlaten hebben. Er valt een megabui.
Voor Jolanda is het geen ramp, want die vermaakt zich wel in het winkeltje van het bezoekerscentrum.

Als het droger lijkt te worden wagen we het er toch maar op, maar tijdens de wandeling hebben we toch iets te vaak de paraplu nodig.
De libellen laten zich nauwelijk zien met dit weer en dat is jammer, wat er zitten een hoop leuke soorten hier. Daarvoor hadden we dit gebied ook uitgezocht.
We komen 'te laat' aan op het park en vinden een briefje met het verzoek even te bellen. Uiteraard doen we dat en 5 minuten later kunnen we inchecken.
Als we vertellen dat we vogels als hoofddoel hebben, verteld de eigenaar dat we niet vreemd moeten opkijken als we een man op de fiets tegenkomen met een gigantische camera.
Dat is Adri de Groot van vogeldagboek.nl die deze week ook aanwezig is. Die kennen we wel, en via zijn site, die we regelmatig bewonderen, zijn we op dit bungalowpark uitgekomen.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)