2024-04-14 Waterdunen (294 foto's)
59 vogelsoorten gespot

Mauwende meeuwen

Op zondag 14 april gaan we naar de Waterdunen in Zeeuws-Vlaanderen. Daar waren we een half jaar terug ook nav een artikel in het blad vogels.
In dat artikel werd de broedperiode in de lente genoemd als toptijd om het gebied te bezoeken en dat is nu.

Vrij snel nadat we het gebied ingelopen zijn horen we mauwende meeuwen overvliegen. Daar reageren we gelijk op want zwartkopmeeuwen zijn voor ons toch bijzonder.
Wat we dan nog niet weten is dat we gedurende de hele wandeling permanent die mauwende meeuwen over horen vliegen en even zo vaak maken we toch weer plaatjes.
Waarom we ze zo vaak horen en zien wordt halverwege duidelijk als we twee broedkolonies zien met in totaal (geschat) 1000 zwartkopmeeuwen. Wow.

Op de plek waar we vorig jaar een aantal graszangers vonden is het nu akelig stil en daar zijn we verbaasd/teleurgesteld over.
Maar gelukkig wordt die teleurstelling goed gemaakt als we opeens 'koekoek' horen en 2 exemplaren boven ons zien vliegen die met elkaar aan het bakkeleien gaan.

Aan het eind van de wandeling zijn we gedeeltelijk ontevreden (we zijn verwend natuurlijk) omdat we vinden dat we niet zoveel soorten hebben gezien als we verwacht hadden.
Na het bewerken van de fotos blijkt dat we 1 soort meer hebben gezien als de vorige keer en dat is best een respectabel aantal maar we hadden toch meer verwacht.
Mede door die 'lage' score hebben we vooralsnog besloten om niet vaker naar dit gebied te gaan.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)