2016-09-18 Vogelhut (214 foto's)
13 vogelsoorten gespot

Time and again

Exact twee jaar geleden zijn we in fotohut 3 van Han Bouwmeester geweest en dat vonden we toen zo leuk dat we exact een jaar geleden weer naar een fotohut van hem geweest zijn. Toen naar hut 4.
En vandaag gaan we, weer op 18 september, opnieuw een HBN fotohut bezoeken. Nu gaan we naar hut 7.

Deze hut ligt in hetzelfde gebied als hut 3 en omdat we rond zonsopkomst bij de hut willen zijn, staan we om 4:15 naast ons bed.
Vanaf de plek waar de auto geparkeerd kan worden is het maar een paar minuten lopen en dat is wel prettig met 3 camera's om onze nek en een trolley met nuttige spullen voor de dag.

Bij de hut zelf zijn we buiten nog even bezig met het prepareren voor de vogels: wat stokken en zo plaatsen en daar wat vet op aanbrengen en een paar handjes voer in kuiltjes leggen.
Ook proberen we de uitlopers van achtergebleven voerresten te verwijderen, maar daarbij blijken er flink wat plukken al zodanig geworteld te hebben dat we grote gaten in de bodembedekking trekken.
Omdat we hier niet komen voor het onderhoud bij de waterbak laten we het maar zo en accepteren dat dat op een aantal foto's te zien zal zijn.

Ook in deze hut hoeven de camera's niet op beanbags. Er is voor elk van de drie fotocamera's een aansluitpunt voor onze eigen statiefkop. Alleen de filmcamera gaat op een eigen statief.
Daarna worden de lenzen door de gaten in het camouflagenet gestoken.
We leggen allerlei spulletjes om ons heen, zoals batterijen - drinken - eten en niet onbelangrijk: een zaklamp.
Rond 8:00 uur doen we de deur van de hut dicht en wachten af wat er aan vogels voor de lens gaat verschijnen.
Gedurende de hele dag zien we regelmatig vinken, koolmezen en grote bonte spechten en onregelmatig andere soorten.
Toch is er zo nu en dan wel een rustig uurtje en dan vermaken we ons met de meegebrachte tablets.

Van tevoren hebben we uitgezocht wat er aan soorten te verwachten is, en daarvan hebben we er 4 op een wenslijstje gezet.
Helaas zien we er daar maar een van: kuifmees. Als bonus zien we echter weer een soort die we niet verwacht hadden: keep

Om 17:00 zijn we het zat en ruimen we alles op, en sluiten de hut weer af.
Zoals inmiddels gebruikelijk bij een fotohutsessie hebben we (te)veel foto's gemaakt, aan het einde van de dag staat de teller op 2400, en daarom staan er hieronder wat meer dan gebruikelijk.

Dus: showtime again!

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)