2018-07-02 Starrevaart (93 foto's)
28 vogelsoorten gespot

Lekker vroeg

Wij hebben op onze levenslijst de kwak staan. We hebben het geluk gehad dat waarnemingen van die soort min-of-meer thuiswedstrijdjes waren.
De meeste waarnemingen zijn op diverse plaatsen in Alphen, maar in 2015 hebben we deze soort ook vlakbij het werk gespot.

Op 25 juni wordt er weer een gemeld op de lokatie vlakbij Jolanda haar werk en daarom rijd ik op 26 juni naar Amsterdam om Jolanda op te halen en samen te kijken of we de kwak kunnnen scoren.
Helaas is er dan geen een aanwezig. Omdat de dagen erna de meeste waarnemingen in de ochtend zijn, breng ik Jolanda op vrijdag 29 juni naar het werk en ga daarna alleen naar de kwak.
Als ik daar aankom staan er 2 andere vogelaars die melden dat de kwak inmiddels weer vertrokken is, maar dat hij er een uurtje eerder wel zat.

Daarom heb ik het idee om Jolanda op maandag 2 juli lekker vroeg naar het werk te brengen zodat ik nu hopelijk op tijd ben.
Zo gezegd zo gedaan en op 2 juli sta ik om 8:30 al bij de kwakplek. Helaas is er weer geen kwak te zien.
Ik loop daarom een stukje door om vanaf een andere hoek het gebiedje in te kunnen kijken en dan vliegt er een kwak over me heen die netjes in het plasje land. Yes!
Gedurende 2 uur maak ik veel te veel fotos van de kwak die het ene visje na het andere uit het water vist. Helaas doet hij dat het eerste uur in de schaduw.
Daarna vliegt hij over (en achter) een hek naar een zonnigere plaats, maar behalve het hek staan er hier ook diverse bomen in de weg.
Gelukkig lukt het toch om een vrije doorkijk te vinden. Op die plek foerageert de kwak nog een half uurtje en daarna begint hij zich te poetsen.
Nadat ik dat een half uur heb aangekeken vind ik het mooi geweest en rijd ik naar vogelplas Starrevaart.

Ik voeg op deze manier de maand juli lekker vroeg in de maand toe aan de lijst met maandelijkse Starrevaart bezoekjes.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)


Duivendrecht

Starrevaart