2014-04-26 Tiengemeten (149 foto's)
58 vogelsoorten gespot

Just in time

In 2011 zijn wij 2 keer op het eiland Tiengemeten geweest met het voornemen om daar nog eens naar toe te gaan.
Als op een gegeven moment op waarneming.nl staat dat er op 26 april 2014 een excursie wordt georganiseerd op dit eiland bedenken we ons geen moment en geven ons op.

Nadat we de vlag uitgehangen hebben, het is tenslotte Koningsdag, vertrekken we op tijd zodat we om 9:30 kunnen verzamelen op het parkeerterrein van de pont.
Op de A12 zien we gele omleidingsborden met de tekst dat de A20 tot aan Rotterdam is afgesloten. Oeps.
We worden omgeleid over lokale wegen en zien onze ruime tijdmarge steeds verder slinken. Als het bijna kritiek wordt of we de pont van 10:00 uur nog gaan halen belt Jolanda met Leo Apon, de gids.
Hij verteld dat we niet de enige zijn met vertraging en geeft instructies voor als we deze pont missen.
Gelukkig komen wij en ook de andere vertraagde deelnemers net op tijd aan om toch de juiste pont naar het eiland te kunnen nemen.

Daar maken we onder prettige weersomstandigheden, het is niet te warm en niet te koud, en onder uitstekend gidsen van Leo een leuke wandeling.
Omdat er in het begin door Oscar een visarend wordt gespot en door Jolanda een langsdenderend smelleken kan Jolanda 2 soorten, die zij nooit eerder heeft gezien en Oscar wel, wegstrepen.
Helaas ging het smelleken te snel voor een foto.

De gids stopt nog vaker om te turen dan wij zelf doen tijdens een wandeling en dat is op een gegeven moment maar goed ook, want op die manier ontdekt hij 2 zeldzame steltkluten.
Zoals hij het zelf omschrijft: dat zijn de krenten waar het om gaat.

Ondanks het vele stoppen zijn we toch eerder terug bij de haven dan gepland en wij besluiten om meteen weer over te steken.
'Dan moeten jullie nu meteen de pont op lopen, want anders vertrekt hij zonder jullie' zegt de gids.
Na hem bedankt te hebben voor de leerzame excursie halen we ook deze pont net op tijd.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling)