2014-11-23 Terrein Castricum (47 foto's)
15 vogelsoorten gespot, waarvan 1 nieuwe soort: turkestaanse klauwier

Warme kerst.

Omdat de middelste dochter op 26 december haar 2e kind verwacht, hebben wij onze kerstviering een maandje vervroegd.
Afgelopen zaterdag zaten wij met de 3 dochters en hun partners en 2 kleinzoons lekker te gourmetten en kadotjes uit te pakken.
Onze manier van kerst vieren. De vogelwandeling hebben we daarom een dagje uitgesteld.

Op zondag staan we in een rustig tempo op en vertrekken wat later dan gebruikelijk naar een natuurgebied om te gaan wandelen.
We hebben gekozen voor het duingebied bij Castricum. Hier huist al een kleine week een zeer zeldzame Turkestaanse klauwier.

Bij het parkeerterrein merken we dat we op deze prachtige, bijna nazomerse, zondag niet alleen zijn. Het is even zoeken naar een plekje.
Nadat we alles gepakt hebben, zoeken we de plek van de klauwier op via waarneming.nl en laten we googlemap de wandelroute uitstippelen.
We moeten ruim 3 km wandelen, maar dat is met dit weer geen straf.

Onderweg zien we helaas niet zo heel veel vogels. De plaats van de klauwier is gelukkig niet te missen met ca 10 andere vogelaars die ons de vogel meteen aanwijzen.
Daar in die struik, op bijna 100m afstand, zit ie. Als we via de verrekijker turen zien we inderdaad een lichtgekleurde vogel zitten, maar echt duidelijk is het helaas niet.
Gedurende anderhalf uur wachten we geduldig op en turen we naar de Turekestaanse klauwier terwijl deze regelmatig uitvliegt om een of ander insect te vangen en op te eten.
Langzaam maar zeker komt de vogel gelukkig steeds dichterbij tot we uiteindelijk mooie plaatjes kunnen maken.

Helaas is inmiddels de zon wel verdwenen achter een wolkendek, dus het is wat somberder dan toen we net aankwamen. Maar beter dichtbij met iets minder licht, dan heel ver weg met zon.
Na dit succes kijken we nog even bij het kijkscherm en wandelen daarna, dezelfde ruim 3 km, weer terug naar de auto om heel tevreden naar huis te rijden.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling)