2022-04-17 Spanderswoud (113 foto's)
29 vogelsoorten gespot

Bij-soort

Op zondag 17 april, 1e Paasdag, gaan we naar het Spanderswoud.
Niet om eieren te zoeken maar om de bonte vliegenvanger en de gekraagde roodstaart te zoeken.

De bonte vliegenvanger lukt vrij snel en gedurende een uurtje genieten we van een uitbundig zingend mannetje.
We maken er ook een geluidsopname en een filmpje van. Thuis merken we dat de geluidsopname best wel wat achtergrondgeluid bevat van autos die over de bussumergrintweg rijden.
Wij filteren dat geluid duidelijk weg terwijl de recorder het gewoon mee opneemt. Met de juiste software lukt het gelukkig wel om de meeste 'ruis' te verwijderen.

Een kwartier later hebben we dankzij de oren van Jolanda zowaar weer een boomleeuwerik in beeld. Dat was vorig jaar niet gelukt dus we vinden dat wel leuk.
Nadat we de leeuwerik gefotografeerd hebben zien we allemaal bijtjes vlak boven de grond vliegen en uiteraard kan Jolanda het niet laten om die ook op de foto te zetten.

Als we op een bankje gaan zitten voor de lunch ziet Jolanda een 'vlekje' tussen wat takjes zitten en daar gaat Oscar maar wat fotos van maken want het blijkt een gekraagde roodstaart te zijn.
Hij krijgt de vogel niet helemaal vrijzittend in beeld, maar aan het eind van de wandeling blijkt het de enige te zijn die we in beeld krijgen dus we zijn er toch wel blij mee.
Vlak voordat we weer bij de auto zijn gaan we nog even een snack eten bij een picknicktafel en ook daar zien we een bijtje vliegen.
Ondanks dat het een adhd beestje is lukt het toch om een paar leuke fotos te maken.
Als we alle waarnemingen opgevoerd hebben blijkt dat alledrie de bijtjes voor ons nieuw zijn en de laatste zelfs zeldzaam. Toch leuk voor een soortgroep die we er bij doen.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)