2022-08-08 Sint Pietersberg (129 foto's)
10 vogelsoorten gespot
6 libellensoorten gespot
14 dagvlindersoorten gespot
5 nachtvlindersoorten gespot waarvan 1 nieuwe soort: groene korstmosuil

Kadootje

Op maandag 8 augustus gaan we naar de Sint Pietersberg.
Ons vorige bezoek aan dit gebied is al weer 3 jaar geleden toen we hier voor een tijgerblauwtje waren.

Nu gaan we zonder een echt doel naar dit gebied. Nou ja zonder doel is ook niet helemaal waar.
Het is er natuurlijk altijd leuk en er zijn wel een paar soorten die we graag op de daglijst willen krijgen.
Voor de eerste wenssoort speuren we de bermen naast het parkeerterrein af maar helaas levert dat vooralsnog geen bruin dikkopje op.
Wel een leuke waarneming van een paar zwarte roodstaarten en een spaanse vlag.

Voor de tweede wenssoort moeten we een stukje klimmen naar uitkijkpunt d'n Observant. Dat is ook de plek waar Oscar al weer 3 jaar geleden een tijgerblauwtje scoorde.
Die vinden we daar vandaag niet, maar we zien wel 6 koninginnenpages (wenssoort #2) vliegen waar er gelukkig een paar zo lief zijn om voor de camera te poseren.
En we maken een gezellig praatje met 2 medewerksters van Natuurmonumenten.
We bedanken hun gelijk even voor het kadootje dat we als lid (al sinds 1997) van hun club krijgen. Mbv de ledenpas kun je namelijk zonder te betalen het parkeerterrein afrijden.
En dat is een leuk gebaar want in de afgelopen drie jaar zijn de parkeertarieven wel wat veranderd. Vroegah kostte een dag parkeren 2 euro en tegenwoordig is het 7 euro.

Daarna gaan we richting de duivelsgrot, maar eerst lopen we langs het bekende veld waar we wat staartblauwtjes en kaasjeskruiddikkopjes (wenssoort #3) vinden.
Bij de duivelsgrot zelf vinden we helaas weer geen bruin dikkopje en daarom lopen we via het veld bij de poppelmondeweg bovenlangs weer naar het bekende veld.
En daar scoren we gelukkig toch nog wenssoort #1, dus we gaan met een tevreden gevoel terug naar de auto en naar huis.
Daar wacht ons nog een kadootje want we vinden daar zomaar een nieuwe nachtvlindersoort op de zonwering. Zoveel kadootjes en we zijn niet eens jarig.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)


Sint Pietersberg

Alphen aan den Rijn