2017-08-23 Sint Pietersberg (145 foto's)
4 vogelsoorten gespot
3 libellensoorten gespot
13 dagvlindersoorten gespot
7 nachtvlindersoorten gespot waarvan 1 nieuwe soort: wit spannertje

The day after

Op woensdag 23 augustus, de dag na Oscar zijn 60e verjaardag, gaan we (weer) naar de Sint Pietersberg in Limburg.
Gelukkig hoeven we nu niet zo lang te rijden omdat we deze week, in verband met die verjaardag, samen met de kinderen en kleinkinderen, in een vakantiehuis in Limburg zitten.

We nemen Joost en Kirstin mee naar de Sint Pietersberg omdat we Joost hebben beloofd daar wat bijzondere vlinders aan zijn levenslijst toe te voegen.
Maar voor we naar de Sint Pietersberg gaan doen we daar vlakbij eerst een gebiedje aan met de prachtige naam Poppelmondedal van de Jeker.
We gaan daar op zoek naar het klaverblauwtje. We hebben die vlinder al, maar de foto is niet zo mooi en die willen we graag verbeteren.
Na ongeveer drie kwartier, waarin we een aantal keer achter versleten icarusblauwtjes zijn aangelopen omdat die in eerste instantie erg op het klaverblauwtje lijken, zegt Jolanda gelukkig: 'nu heb ik hem zeker'.
Wij kunnen mooiere soortenfoto's maken en Joost scoort zijn eerste beloofde nieuwe zeer zeldzame vlinder.

Daarna rijden we naar de andere kant van de Sint Pietersberg en gaan we op zoek naar (hopelijk) nog drie bijzondere vlinders.
Een eerste poging om het bruin dikkopje te scoren mislukt helaas en het door Jolanda gevonden boswitje is er al weer vandoor voor ze het kan doorgeven.
Ook hier leveren we na drie kwartier voor Joost een nieuwe vlindersoort op als er een goed te fotograferen boswitje in beeld komt.
En het zal wel toeval zijn, maar drie kwartier daarna vinden we een kaasjeskruiddikkopje die ook mooi op de foto gezet kan worden.
Het bruin dikkopje, de 4e van de 4 gezochte vlinders, komt ruim een half uur later in beeld. Voor het leuke net iets te vroeg.

Deze day after is om meerdere redenen zeer geslaagd; het is tropisch warm en we vinden alle 4 de gezochte bijzondere vlindersoorten.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)


Poppelmondedal van de Jeker

Sint Pietersberg