2023-10-07 Scheveningen (207 foto's)
29 vogelsoorten gespot waarvan 1 nieuwe soort: noordse pijlstormvogel

De aanhouder wint

Op vrijdag 6 oktober gaan we weer naar de zuidpier van Scheveningen.
We blijven (net als 2 dagen eerder) een uur of 3 over zee kijken en zien (net als 2 dagen eerder) redelijk veel jan-van-genten overvliegen.
Gelukkig zien we ook nog wat andere soorten zoals een mooie roodhalsfuut op de heenweg over de pier en paarse strandlopers op de terugweg naar de auto.
Die hadden we 2 dagen eerder niet gevonden.

Omdat we uiteraard niet tevreden zijn besluiten we om op zaterdag 7 oktober, na het ontbijt, nog een paar uurtjes te gaan.
Met W4 is de wind iets gunstiger om zeevogels in de buurt van de pier te krijgen denken we.
We kiezen er voor om alleen maar foto's te maken van bijzondere soorten en soorten die te dichtbij vliegen om te negeren.
Om 11:30 lopen we de pier op en zien dan gelijk een mooie tapuit dichtbij. Leuk: bijzonder en dichtbij.
We zien een paar jagers op grote afstand en de bijna onvermijdelijke dichtbij jan-van-gent.
Net als we beginnen te denken dat het nu weer niet gaat lukken komt er een soort alk langs die tussen de golven in keilt: noordse pijlstormvogel.
Hij vliegt wel redelijk ver weg, maar de soort is binnen.

Binnen een minuut komt er een soortgelijke vogel recht op ons af vliegen: noordse pijlstormvogel #2
Terwijl we daar foto's van maken zegt een van de andere vogelaars dat er ook een dichtbij langs komt, dus daar schakelen we snel naar over.
Wow, noordse pijlstormvogel #3 en ook nog mooie plaatjes. Met een high five feliciteren we elkaar en daarna gaan we naar huis om te lunchen.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)


6-10-2023

7-10-2023