2015-10-24 Sallandse Heuvelrug (58 foto's)
13 vogelsoorten gespot

Alleen met Joost

Op zaterdag 24-10 is er in Zwolle weer een handwerkbeurs waar Jolanda samen met dochter Kirstin naar toe gaan.
Omdat dit meer een doe- dan een koopbeurs is, hoeft Oscar niet per se mee om de aankopen aan te pakken en in de trolley te stoppen.

Hij moet echter wel mee omdat de dames het wel prettig vinden om er naar toe gebracht te worden. Om de dag toch aangenaam door te kunnen brengen vraagt Oscar aan schoonzoon Joost om ook mee te rijden zodat hij daarna alleen met Joost in de buurt kan gaan vogelen.
Rond 10:30 uur worden de dames afgezet en rijden de heren door naar de Sallandse heuvelrug. Voor Joost een nieuw gebied.

Kwa vogels is het relatief rustig, maar we genieten ook van de vele paddestoelen die er groeien.
Als we op een gegeven moment opstaan van een bankje, waar we gelunched hebben, zegt Joost: 'kruisbekken' en we zien ze vrijwel meteen overvliegen en in een boom een klein stukje verderop landen.
We kunnen ze leuk op de foto zetten en dat is erg fijn want dat was voor ons allebei een wenssoort voor vandaag.

Joost profileert zich weer als gids door de vraag van een paar langsfietsende mensen te beantwoorden met een hele uitleg over de nut en noodzaak van de kruisvormige snavel.
Na een blik door zijn verrekijker gaan de mensen een stuk wijzer verder met hun fietstocht.

Een stuk verderop hoort Joost het specifieke gekras van een raaf. Nadat deze over ons heen gevlogen is zien we hem landen en proberen we een tijdje of we hem beter op de foto kunnnen krijgen dan in vlucht.
Elke keer als we hem bijna mooi in beeld hebben vliegt de (slimme) raaf een stukje verder. Door dit spelletje vergeten we bijna dat we de dames rond 17:00 weer in Zwolle moeten ophalen.
Na een relatief snelle terugwandeling zijn we op tijd bij de auto en ook op tijd in Zwolle.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)