2017-04-14 Ruygeborg (96 foto's)
39 vogelsoorten gespot

Verstoppertje

Op vrijdag 14 april is het kwa weer niet echt Goede Vrijdag, maar na de ochtendverplichtingen ga ik er toch op uit.
Ik ga naar Ruygeborg. Dat gebiedje hebben we bijna 2 jaar niet bezocht, dus ook een bezoek hier wordt wel weer eens tijd.

Vrijwel meteen na het uitstappen zie ik de vogelsoort die ik hier hoopte tegen te komen, namelijk onze eerste boerenzwaluw van dit jaar.
Door tegenlicht en wat somber weer zijn de eerste foto's niet echt optimaal, maar als ik na het rondje weer bij de auto ben zijn ze er nog en de lichtomstandigheden zijn dan gelukkig veel beter.

Gedurende de wandeling passeer ik diverse rietkragen en zonder uitzondering komt daar dan het geluid van een rietzanger uit.
Die vinden het schijnbaar ook niet zulk lekker weer want ze spelen steeds verstoppertje door diep in het riet te blijven.
Van de tien die ik er hoor krijg ik er uiteindelijk drie met moeite, en redelijk wat geduld, in beeld.

Al met al zie ik, ondanks het wat sombere weer, toch een aardige hoeveelheid vogels en een inventief Drents heideschaap die een rustbankje gebruikt om lekker zijn rug te krabben.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)