2018-04-07 Rietputten (106 foto's)
30 vogelsoorten gespot

Oeps, we dit it again

Op zaterdag 7 april gaan we weer naar de Rietputten voor baardmannetjes.
Een paar weken geleden waren we hier ook en toen waren we de fototoestellen vergeten. Dat is ons nu natuurlijk niet gebeurd.

Als Oscar de auto uitgestapt is merkt hij op dat het best aardig weer is, en daarom zegt hij tegen Jolanda dat hij de zomerjas aandoet en de herfstjas in de auto laat liggen.
'Oeps' zegt Jolanda 'ik ben mijn jas vergeten omdat ik nu teveel met de fototoestellen bezig was'.
Gelukkig heeft Oscar er 2 bij zich, dus kan ze er een van hem aan (die ze overigens tijdens de wandeling weer uit kan doen ivm de lekkere temperatuur)

Verder is de wandeling een beetje een herhaling van vorige keer. We zien, als we het ene exemplaar dat Jolanda door het riet heen ziet, en niet op de foto krijgt, buiten beschouwing laten, weer geen baardman.
Zo gaat het ook tot 2 keer toe met een cetti's zanger. Die horen we luid en duidelijk en we zien er een zelfs mooi midden in een struik zitten, maar de camera kan er niets mee.

Gelukkig zien we wel de nodige andere leuke dingen zoals onze eerste vlinders van het jaar en 3 nieuwe jaarlijstsoorten.
En ontzettend veel winterkoningen die zich van belachelijk dichtbij laten fotograferen. We zien er zoveel dat we op een gegeven moment stoppen met ze op de foto zetten.

Of we dit jaar hier nog een keer een poging gaan doen voor baardmannen weten we niet. Het lijkt erop dat de populatie baardmannen nu veel kleiner is dan voorgaande jaren.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)