2018-03-10 Rietputten (76 foto's)
33 vogelsoorten gespot

Oeps

Op zaterdag 10 maart gaan we naar de Rietputten. We hopen daar natuurlijk baardmannetjes te zien.
Als we de auto geparkeerd hebben verwisselen we de wandelschoenen voor kaplaarzen, hangen de verrekijkers om, en pakken de fototoestellen.

Tenminste dat laatste is de bedoeling, maar op de plek waar normaal de fototoestellen staan (voor de achterbank) is het leeg.
Oeps, we zijn de fototoestellen vergeten omdat we teveel aan de kaplaarzen aan het denken waren.
Dus rijden we even op-en-neer om ze toch maar te gaan halen. Zonder toestel geen foto's en zonder foto's immers geen waarnemingen.

Ruim anderhalf uur later lopen we alsnog het gebied in en zien dat er aardig wat schade aan het riet is door de januaristorm.
Hele grote stukken zijn compleet platgewaaid en dood. Of het met de schade te maken heeft weten we niet, maar we zien in het riet eigenlijk helemaal geen vogeltjes (op een enkele pimpelmees na).
Het kan natuurlijk ook gewoon toeval zijn.

We zien dus ook geen baardman en daarom gaan we over een tijdje nog een keer naar dit gebied. Sinds 2012 hebben we hier namelijk elke jaar een of meer baardmannen gezien en die reeks willen we graag volhouden.
Of dat volgend jaar nog steeds kan is nog maar de vraag want zeer waarschijnlijk wordt in het najaar begonnen met de werkzaamheden voor de Blankenburgtunnel en daar zal dit gebied heel wat van gaan merken.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)