2015-05-20 Rietputten (115 foto's)
42 vogelsoorten gespot

Ik heb honger!!!

Op 20-5 gaan we naar de Rietputten. In dat gebied, dat vlakbij de Broekpolder in Vlaardingen ligt, zijn ook wielewalen gemeld.
En als het toch niet lukt om die te vinden, dan is er altijd nog een leuke wandeling te maken.

Ongeveer de helft van de wandeling lopen we rondom en door het bosgebied waar we voornamelijk fitissen en vinken, massa's vinken, horen.
De oplettende kijker zal ontdekken dat foto's van deze soorten ontbreken, want we zien ze natuurlijk niet. Het is BOS.
Ook de wielewaal ontbreekt, want die zien we ook niet. We denken er wel een heel vaag te horen, maar dat was maar heel kort.
Niet lang genoeg om zekerheid te hebben en al helemaal niet lang genoeg om de lokatie te kunnen bepalen. Dus na een paar uur bos gaan we naar de rietputten zelf.

Gelukkig is er in die rietputten een leuke wandeling te maken, met heel veel leuke soorten, dus we zijn niet helemaal voor niets gekomen.
Op verscheidene plekken landen er vogeltjes redelijk dichtbij met hun snavel vol met insekten of rupsen. Dat zijn oudervogels die hun jongen moeten voeren.
Dat ze zo dicht bij ons landen betekend dat wij de weg naar hun 'ik-heb-honger' roepende jongen belemmeren, dus na het maken van een leuke foto lopen we telkens snel door.

Als we min-of-meer op de terugweg zijn, zien we een blauwborst een heel eind verder op het pad foerageren en langzaam onze kant op komen.
Doordat we op onze knieen gaan zitten komt de vogel steeds dichterbij tot hij ons uiteindelijk op een paar meter genaderd is. Erg gaaf.

Een mannetje baardman die zich, ondanks de harde wind waardoor de rietpluimen erg bewegen, toch redelijk laat fotograferen, maakt de wandeling wel af.
We hadden halverwege al juveniele baardmannen gefotografeerd, maar een volwassen man van deze soort is toch veel mooier.

En nu naar huis, want we hebben honger.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling)