2013-07-20 Rietputten (85 foto's)
37 vogelsoorten gespot

Omdat het met een nieuwe soort voor de levenslijst maar niet wil lukken gooien we het even over een andere boeg.
Een nieuwe soort voor de jaarlijst. We besluiten dat een baardman wel weer eens leuk is en gaan daarom op zaterdag naar de rietputten bij Vlaardingen.

De wandeling begint een beetje somber met veel bewolking en zelfs een spatje regen.
Vorig jaar hadden we hier na een half uur al zeker 10 baardmannen gezien, maar nu zien we voornamelijk andere riet-georienteerde vogels. Gezien de vegetatie van het gebied heel logisch.
Als we op een gegeven moment door een opening in een van de rietkragen naar de plas lopen ziet Oscar wat scharrelen bij het slik. Jawel, na 2 uur, eindelijk een baardman en nog een en nog een en nog ruim 20.

Doordat we in de beschutting van de rietkraag staan, vallen we niet zo op, en daarom komen de vogels mooi in beeld. Op een gegeven moment land er een baardman vlak naast Jolanda in de rietkraag. Gelukkig buiten de minimale focusafstand van de lens.
Dat zou toch wat zijn als er een vogel zo dichtbij gaat zitten dat je hem niet vast kunt leggen.

Na 20 minuten en 130 baardmanfoto's gaan we weer verder en maken even een praatje met een andere vogelaar die een stukje verderop in de rietkraag van dezelfde baardmannen had zitten genieten.
Hij is wat geduldiger dan wij, want hij zat er al de halve dag.

Gedurende de wandeling krijgen we nog een paar keer wat spatjes regen, maar echt serieus is het niet.
Voor de hittegolfliefhebbers is deze zaterdag (na een aantal tropische dagen) een domper, maar voor ons was het zo beter dan de ruim 30 graden die op zondag wordt verwacht.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van deze reis)