2018-08-22 Reeuwijkse Plassen (104 foto's)
36 vogelsoorten gespot
4 libellensoorten gespot
7 dagvlindersoorten gespot

Kadootje

Woensdag 22 augustus is geen roostervrije dag van Jolanda, en daarom ben ik voor het eerst op deze datum overdag alleen.
Omdat het lekker weer is ga ik een rondje Reeuwijkse plassen doen. Zoals al eerder vermeld vind Jolanda deze wandeling inmiddels te lang.
Ik hoop hierbij, net als een jaar geleden, een Cetti's zanger te spotten. Helaas blijft het juist op dat stuk van de wandeling akelig stil mbt vogels.

Eerder op de wandeling heb ik wel al een paar leuke waarnemingen gedaan. Zo zie ik tot 2 keer toe een juveniele rietzanger, maar de leukste waarneming heb ik terwijl ik boerenzwaluwen en spreeuwen op een draad aan het fotograferen ben.
Opeens schiet er een vogel over het wandelpad langs me om een klein stukje verder in een boom te landen met als gevolg dat de hele meute zwaluwen en spreeuwen in paniek alle kanten op de lucht in schiet.
Ik richt mijn camera en kan net een foto maken voordat de vogel weer doorvliegt. Op de foto heb ik een achterlijf en door een gat in de blaadjes zie ik het grote gele oog van een sperwer.
Dat de vogeltjes allemaal in paniek opvlogen snap ik wel.

Aan het eind van de wandeling blijk ik precies net zo veel vogelsoorten gespot te hebben als een jaar geleden. Dat is wel grappig.
Op de terugweg naar huis rijd ik met de auto door de wasstraat. Dat was al weer even geleden en vandaag krijg ik de wasbeurt kado omdat het 22 augustus is.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)