2017-08-29 Reeuwijkse Plassen (133 foto's)
36 vogelsoorten gespot
6 libellensoorten gespot
6 dagvlindersoorten gespot

Een, twee, drie, vier ...

Op dinsdag 29 augustus is de voorspelling dat het tropisch warm wordt, en daarom is mijn eerste idee om naar de pier van Ijmuiden te gaan.
Tijdens het kiezen van die bestemming zie ik Reeuwijkse plassen in de lijst staan. Daar zijn we al ruim een jaar niet meer geweest en dat komt voornamelijk omdat Jolanda de wandeling te lang vind.
Dat is dus een mooie bestemming voor een alleen wandeling.

Ik begin met een beetje door het Reeuwijkse hout struinen in de hoop een groene glazenmaker te spotten. Dat lukt niet en dat komt waarschijnlijk omdat het relatief vroeg op de dag is en daardoor nog niet echt warm is.
Daarna ga ik rond de surfplas/plas broekvelden wandelen. Na een tijdje wandelen heb ik nog niet zo heel veel gezien, en omdat het inmiddels erg warm is geworden vraag ik me af waarom ik niet naar Ijmuiden ben gegaan.

Maar dan wordt het gelukkig leuker. Ik hoor vlakbij een Cetti's zanger (een) en krijg hem zelfs op de foto.
Ondanks dat een Cetti's zanger in dit gebied niet meer zeldzaam is, is het maken van een foto van deze schuwe soort toch een uitdaging, dus ik ben blij.
Terwijl ik in de schaduw van een boom hierover een whatsappje stuur naar Jolanda zie ik in mijn ooghoek een hermelijn verschijnen waar ik ook leuke foto's van kan maken.
Nog maar een whatsappje dan voordat ik weer doorloop.

Nadat ik een paar honderd meter heb gelopen hoor ik weer een Cetti's zanger (twee) en ook deze krijg ik op de foto. Bizar hoe makkelijk dat opeens gaat.
En het wordt nog leuker, want weer een paar honderd meter verder hoor ik weer een Cetti's zanger (drie).
Omdat ik denk dat ik nooit zoveel geluk zal hebben dat ik deze ook op de foto zal krijgen blijf ik eerst niet staan, maar als ik rietpluimen zie bewegen wacht ik toch even en dan komt ook deze vogel fotografeerbaar in beeld.
Het moet niet gekker worden. Maar dat wordt het dus wel, want een flink eind verder hoor en zie ik weer een Cetti's zanger (vier) en deze zit zelfs helemaal vrij in beeld.

De reden dat ze zo makkelijk te fotograferen zijn komt omdat het juveniele exemplaren zijn die nog erg nieuwsgierig zijn. Erg prettig voor mij, want nu ben ik blij dat ik niet naar Ijmuiden ben gegaan.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)