2015-08-02 Punt van Reide (145 foto's)
44 vogelsoorten gespot

Van maandag 27 juli t/m maandag 3 augustus gaan wij naar bungolawpark Lanka in Drente.
Vanuit dit bungalowpark, dat aan de zuidkant van het Dwingelderveld ligt, gaan we vogelen in de 3 noordelijke provicies Drente, Friesland en Groningen.

Op zondag 2 augustus is ons hoofddoel de punt van Reide, vanaf Alphen zo een beetje de verste bestemming waar we in Nederland naar toe gereden zijn.
Vanaf het huisje is het 'slechts' iets meer dan een uur.
We gaan wel met een omweggetje omdat we eerst in de buurt van Groningen (stad) op zoek gaan naar een witwangstern.
Helaas vinden we die niet, maar we vinden wel een net zo zeldzame lachstern, dus we zijn zeker niet voor niets omgereden.
Sowieso was het niet voor niets omdat we nu rustig de tijd hebben om het gebied te bestuderen en daardoor weten waar je wel en niet met de auto kunt komen.
Als je nog ruim 2 uur moet rijden neem je daar iets minder de tijd voor.

Bij de punt van Reide is het een komen en gaan van mensen. Die blijken allemaal op het zeehondenkijkscherm af te komen.
Uiteraard gaan wij daar ook even kijken. Zo vaak zien we niet een complete zeehond, meestal is het alleen het koppie dat boven water komt, en al helemaal geen 50.

Vanuit de hut zien we, zoals we hoopten, honderden bonte strandlopers. Die zoeken hier hun toevlucht tot het weer laagwater is
Na een half uur worden we de vogelhut uitgejaagd door een sigaarrokende meneer. 'Er staat toch geen verbodsbordje' is zijn reactie als Oscar vraagt of hij niet in de (openbare) hut wil roken.
's Avonds pakt Jolanda al weer zo veel mogelijk in, want morgenochtend vertrekken we weer naar huis.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)


Vooraf

Punt van Reide