2020-09-02 Polders Poelgeest (156 foto's)
33 vogelsoorten gespot

Leesplankje voor vogelaars

Op woensdag 2 september gaan we naar Polders Poelgeest.
Tijdens het rondje zien we onze 1e ijsvogel van dit jaar. Eerst als een blauwe flits langsschieten waarbij Oscar net 1 goede foto kan maken. Gelukkig komt hij iets later terug en gaat hij even in een struik en een boom zitten en kunnen we iets betere fotos maken.
Dat is erg leuk. Omdat we hopen dat de ijsvogel nog een keer in de struik komt zitten gaan we iets dichterbij staan wachten. Helaas komt er geen ijsvogel in beeld, maar wel een paartje paapjes. Ook erg leuk.
Even later zien we nog verschillende paartjes paapjes. Zoveel hebben we er nog niet eerder in een dag gezien.

Terwijl we op een bankje even wat drinken komt er een lepelaar langs die met zijn kop onder water door het water rent. Een heel maf gezicht. Als zijn kop weer boven water komt heeft hij een flinke vis te pakken. Die achtervolgde hij dus.

In dit gebied zien we (lees Jolanda) bijna altijd wel een watersnip, maar als we bijna aan eind van de wandeling zijn hebben we er nog steeds geeneen in beeld gehad. Daarom speuren we nogmaals een eilandje af op zoek naar een watersnip.
Oscar ziet dan heel even een waterral tevoorschijn komen, maar voor hij zijn camera heeft kunnen richten is het beest al weer in het riet verdwenen. Bummer.
Bij het zoeken naar de waterral is het Oscar die op een gegeven moment (eindelijk) een watersnip ziet en dat vind hij erg leuk want het is, zoals gezegd, meestal Jolanda die deze soort spot.
Dat bewijst ze ook door even later te zeggen: 'ik zie er nog 1, en daar nog 3'. Nou ja, Oscar had in ieder geval de 1e gevonden.

Na een tijdje komt de waterral weer in beeld en daardoor zien we vanaf de plek waar we nu staan een waterhoen, waterral en watersnip.
Als je het water er uit laat, dan heb je 'hoen - ral - snip' en dat lijkt wel een leesplankje voor vogelaars.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)