2021-07-12 Planken Wambuis (198 foto's)
22 vogelsoorten gespot

Drie ...

maal is scheepsrecht. Op zondag 4 juli waren wij van plan een wandeling te maken in het gebied Planken Wambuis.
Het weer dacht daar anders over. Ook op zondag 11 juli gooit het weer water in onze plannen.
De derde keer, op maandag 12 juli, werkt het weer gelukkig wel mee en gaan we naar Planken Wambuis om de gele stenen weg te wandelen.
Omdat het in deze periode meestal vrij rustig is met vogels heeft Jolanda een lijst met planten opgesteld om toe te voegen aan onze soortenlijst.

Drie is ook het aantal soorten wat wij van de lokale big five zien. We zien spaans rund, ree en wild paard. Helaas laten edelhert en wild zwijn zich niet aan ons zien.
Tijdens de erg leuke (lange) wandeling komen we op een gegeven moment bij een open stuk hei waar vrij ver weg een grote kudde schapen aan het fourageren is.
Oscar (ja je leest het goed) hoort hier een kwartel roepen. We kunnen redelijk dichtbij de kwartel komen en daardoor een mooie geluidsopname maken.
Vlak daarna besluit de herder de kudde schapen te verplaatsen en daarbij loopt de kudde door het stuk waar wij de kwartel hoorden.
Wij hopen natuurlijk dat deze mogelijk opvliegt. Helaas doet hij dat niet, maar met alleen geluid zijn we ook tevreden.
Volgens het bord is geel een wandeling van 8 km. Omdat wij altijd heen-en-weer struinen, en omdat Jolanda haar plantjeslijst ons voor een deel ook over de blauwe route stuurt, staat er uiteindelijk bijna 13 km op de teller.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling; Google Map van de autorit)