2014-04-12 Oude Hardenhoek (110 foto's)
46 vogelsoorten gespot

Gemist

Op zaterdag 12 april gaan we naar de Biesbosch. Dat waren we al 2 keer eerder van plan, maar toen kwam het er niet van. Hopelijk is deze derde keer scheepsrecht.
Terwijl we er naar toe rijden gaat Jolanda haar telefoon. Er is een probleem op de zaak en zij heeft standbydienst.
Zowel het telefoon- als het navigatiegeluid lopen via de speakers en omdat we naar de telefoon luisteren merken we niet op dat de navigatie ons advies geeft om de snelweg te verlaten.
Als we het gesprek beeindigen horen we pas dat we de juiste afrit hebben gemist en dat we om moeten keren. De problemen op de zaak liggen buiten ons kennisgebied, dus we laten het aan iemand anders over.
Anders hadden we toch weer een wandeling in de Biesbosch gemist.

Nadat we weer op de goede weg zijn beland worden we weer gebeld. De expert die ons verteld dat hij het probleem heeft ontdekt en een workaraound heeft gecreeerd.
Tijdens dit gesprek vliegt er een blauwe kiekendief over. Gelukkig geen steppekiekendief (die hier eerder ook gemeld is). Het zou toch wat zijn als zo een waarneming hierdoor gemist zou worden.

In het gebied waar we wandelen leven flink wat (zeldzame) cetti's zangers. We horen er zeker zes en zien er twee.
Een daarvan niet fotografeerbaar aan de achterkant van een struik en een die vooraan in een rietkraag vliegt en die Oscar in beeld krijgt, maar voor het toestel scherp heeft gesteld is hij weer weg. Gemist dus.

Na de wandeling, waarbij we onze eerste groenpootruiter, rietzanger, bruine kiekendief en oeverzwaluw van 2014 zien, stoppen we op de terugweg na een paar kilometer omdat daar maar liefst twee (zeldzame) amerikaanse wintertalingen zijn gemeld.
Deze soort is niet nieuw voor ons, we hebben hem op Texel heel mooi gezien, maar je rijdt er toch niet zomaar langs.
Als we ter plaatse zijn horen we dat we ze net gemist hebben omdat ze van een paar overkomende paragliders geschrokken zijn en op de vleugels zijn gegaan.
We hebben niet het geduld om lang te wachten of ze nog terug keren en het begint aardig fris te worden, dus wij gaan naar huis.

Wat we ook gemist hebben is de zeearend. Bij allebei de vorige wandelingen liet die zich heel mooi zien. Helaas is het hierbij dus geen scheepsrecht

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de wandeling)