2012-05-26 Oostvoorne (103 foto's)
34 soorten gespot waarvan 2 nieuwe soorten: grauwe vliegenvanger, strandplevier

10 meter. Dat was de afstand die het scheelde.
Omdat er in het gebied Oostvoorne veel wandelroutes zijn besluiten we op zaterdag 26 mei nog een poging te doen om een mooie foto van de roodmus te maken en daarna een stukje verderop een wandeling te maken.
Bij de roodmus komen we de familie van Zanten tegen. Een vogelend echtpaar die al vanaf 6:30 bezig zijn met de roodmus. Op een gegeven moment roept hij ons dat hij hem in het oog heeft.
En we moeten dus nog 10 meter afleggen om bij hun te komen als we een vogelpaartje weg zien vliegen: de roodmussen. Gelukkig voor de familie van Zanten hebben zij hem wel mooi op de foto.
Na nog een uur voor niks gewacht te hebben zijn we de wandeling gaan maken.

Tijdens deze wandeling zien we ook de nodige bloeiende planten. Een daarvan voeren we op waarneming op als brede orchis en tot onze verrassing wordt deze gecorrigeerd naar een zeer zeldzame vleeskleurige duinorchis.
Die komt schijnbaar ook voor in een paarse variant.

Bij het Breedewater zit een grote aalscholverkolonie met een flinke populatie jongen die gevoerd moeten worden. Dat de ouders het daar erg druk mee hebben zien we later als we over het strand lopen.
De aalscholvers vliegen onafgebroken naar zee en weer terug.

Terugwandelend vanaf de kijkhut bij het Breedewater zien we een jonge koolmees (te zien aan de nog brede snavel) die van de ene tak naar de andere vliegt alsof hij een wereldreis maakt. Leuk om te zien.
Steeds als we even stoppen voor een vogel komen de muggen af op onze benen. Ondanks antimugspul zijn zowel Jolanda als ik aan het eind van de wandeling een flink aantal keren gestoken.
Het is daarom heerlijk als we op het strand terecht komen. Geen muggen en niet zo drukkend warm. Als we ook nog strandplevieren tegenkomen is het helemaal top.

Na de redelijk lange wandeling gaan we toch nog een keer naar de roodmus. Als deze zich gedurende een uur niet heeft laten horen geven we het definitief op. Een mooiere foto zit er dus niet in.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van deze reis)