2013-04-07 Oostvaartpad (53 foto's)
24 vogelsoorten gespot

Toch wel een beetje moe van het vroeg opstaan, en van de vele kilometers die we op zaterdag en het weekend ervoor hebben afgelegd, besluiten we om het op 7 april rustig aan te doen.
We gaan naar het Oostvaartpad, een klein gebied vlak buiten Alphen aan den Rijn.
De weersvoorspelling voor vandaag is eindelijk lente, maar het begint met mist en een temperatuur rond het vriespunt.
Als we uitstappen en de fotospullen klaarzetten worden we verbaasd aangekeken door een van de sportvissers die langs de Rijn zitten. Tja ieder heeft zo zijn hobby.

Tjdens de wandeling zien we een huiskat die vreemde capriolen maakt en vlak daarbij een zwarte kraai die het tafereel rustig bekijkt.
We kunnen niet zien of er een sloot of zo tussen beide dieren aanwezig is, maar we gaan daar wel van uit.

Halverwege de wandeling breekt de zon door en dan is het inderdaad lente. Het lijkt ook wel of de natuur opeens haast krijgt nu de temperatuur oploopt.
Grote groepen kolganzen vliegen over ons hoofd alsof die vogels zich nu opeens realiseren dat ze al weg hadden moeten zijn.
We zien de nodige gepaarde eenden, en kauwen vliegen af en aan van een weiland aan de andere kant van de N11. Met een lege snavel heen en met een (met koeiepoep?) gevulde snavel weer terug.
Wij gaan er van uit dat het nestmateriaal is.

Aan het Oostvaartpad bevindt zich een oeverzwaluwwand, maar die is nu nog onbewoond. Over een tijd gaan we hier weer eens kijken.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van deze reis)