2015-01-06 Onderweg (57 foto's)
27 vogelsoorten gespot

Zomaar

Onderweg naar het werk zijn de weersomstandigheden de afgelopen dagen nogal wisselend.
De ene dag zien we een zonsopkomst die zo mooi is dat we ons op de Serengeti of andere Afrikaanse vlakte wanen en de andere dag lijkt het wel niet licht te worden door de aanhoudende regen.

Tijdens de mooie dagen zien we soms wat vogelsoorten die we leuk genoeg vinden om voor te stoppen. Een paar soorten omdat ze leuk meetellen voor de nieuwe jaarlijst en een enkele ook omdat hij zeldzaam is en zo mooi dichtbij de auto zit.
Omdat we ze niet aan een wandeling kunnen koppelen laten we ze zo maar zien.

Op zaterdag 10-1 is het voor ons beslist geen weer om te vogelen en ook op zondagochtend oogt het nog niet fijn.
Gelukkig breekt om een uur of 11 de zon door en kunnen we toch op stap.
Omdat het nog steeds hard waait besluiten we geen wandeling te maken en in plaats daarvan een paar soorten te bezoeken waar geen wandeling gemaakt kan worden, maar die wel leuk meetellen voor de nieuwe jaarlijst.
Omdat we ze niet aan een wandeling kunnen koppelen laten we ze zo maar zien.

We beginnen met de patrijsplek in Utrecht en daar scoren we gelijk 5 stuks.
Daarna rijden we naar Woerden voor 2 soorten uilen die, waarschijnlijk ivm de harde wind, zich echter te goed verschuilen.
Gelukkig zitten er nog wel wat leuke kleine vogeltjes.

Daarna gooien we een muntje of we naar de hop bij de Ackerdijkse plassen gaan of naar de kleine rietgans bij Schipluiden.
De kleine rietgans wint en dat blijkt achteraf een goede keus, want de hop is de hele dag onvindbaar.

Bij de kleine rietgans gaat het bijna mis omdat we 'doodrijden' op een fietspad en denken vanaf de andere kant dichterbij te kunnen komen.
Dat is echter niet het geval en daarom moeten we alsnog een aardig stuk lopen (toch een wandeling) voor we in de buurt zijn.
Als we eenmaal bij de kleine rietgans zijn, blijken deze redelijk ver op het weiland te zitten en omdat de zon inmiddels ver achter de wolken verdwenen is, zijn het geen superfotos.
Maar de soort telt wel leuk mee voor de nieuwe jaarlijst.

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)