2019-10-13 Rondvaart Noordzee (247 foto's)
32 vogelsoorten gespot

Het re-gent

Om de kans te vergroten om leuke zeesoorten op de levenslijst te krijgen, gaan we weer met een boottocht de Noordzee op.
Op zondag 13 oktober rijden we om 6:35 de straat uit richting Ijmuiden waar we aan boord gaan van de Marion

Om 7:30 arriveren we en maken we in het nog bijna donker eerst een foto van de boot en daarna gaan we aan boord.
Na het afvinken van de namenlijst houd Martijn zijn introductiepraatje. Die hebben we dit jaar al 2 keer eerder gehoord dus we luisteren maar half totdat hij opeens ijsvogel zegt.
Aan de andere kant van de haven zit inderdaad een ijsvogel die ondanks het gebrek aan licht nog best aardig op de foto komt.

Om 8:00 uur vaart de boot weg en begint onze 8e noordzeetocht.
Het was nog even spannend of de tocht wel door zou gaan omdat het een paar dagen onstuimig was op zee.
Gelukkig is het golfslageffect daarvan nu verdwenen en hebben we een rustige zee. De verwachting is echter dat het door aantrekkende wind in de loop van de middag weer onrustiger wordt.
Daarom wordt er tegen de klok in gevaren zodat we met wind mee naar 'huis' varen. Dan heb je minder last van de golfslag.

Helaas zit het vandaag ook met betrekking tot onze wenssoorten tegen. We zien er namelijk weer geen een van.
Ook kwa weer valt het tegen doordat het een paar keer kort regent. Dat hebben we nog niet eerder gehad bij een boottocht.
De regen is niet serieus genoeg om een regenbroek aan te trekken, maar wel serieus genoeg om de regenhoes over de rugtas te doen.
Tijdens de tocht re-gent het ook jan-van-gent(en). Daar fotograferen we er 39 van en omdat er soms 4 tegelijk langs komen waarvan we er dan maar 1 of 2 op de foto hebben gezet is het totaal aantal dus veel hoger.

Omdat we nu in de 7 tochten na de eerste tocht alleen maar een kleinste jager als nieuwe soort hebben gescoord besluiten we dat dit de laatste zeetocht is geweest.
(maar dat dachten we na de eerste in 2011 ook en toch gingen we in 2014 weer de zee op. dus wie weet)

Klik op een foto voor een groter beeld. (klik hier voor een andere wandeling)   (Google Map van de rondvaart; Google Map van de autorit)